Søg støtte
OBS: Ny ansøgningsrunde forventes åben i slutningen af april 2023
Før du søger:
At søge midler til et projekt under LAG programmet og at gennemføre projekter under programmet kan føles lidt overvældende. Det er derfor en god ide at kontakte en af LAGs koordinatorer, inden du går i gang med den egentlige ansøgning. En tidlig kontakt kan være med til at sikre, at du ikke kommer til at lave forgæves arbejde, og at du kan få tips til at målrette din ansøgning til programmet.
Ansøgningsskema og vejledning:
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har det overordnede ansvar for LAG programmet. På deres hjemmeside “Liv og Land” kan du også finde ansøgningsskemaer, vejledninger, nyheder og andet relevant materiale. Du kan finde hjemmesiden via dette link.
I forbindelse med igangsætning af den nuværende programperiode er der udviklet et elektronisk ansøgningsskema. Skemaet følger hele sagsbehandlingsforløbet, indtil endelig afgørelse foreligger.
Næste frist:
På forsiden vil du altid kunne se den næste ansøgningsfrist. Der vil normalt være mulighed for at søge fire gange om året.
Behandling af ansøgninger:
Der er tre trin i behandling af din ansøgning:
- Koordinator modtager din ansøgning og kvitterer for modtagelsen. Koordinator skal foretage den første gennemgang af ansøgningen og forberede den til behandling i bestyrelsen.
- Behandling i bestyrelsen. Bestyrelsen skal behandle alle indkomne ansøgninger og vurdere, hvilke der skal indstilles til støtte. Bestyrelsen anvender et nærmere fastlagt pointsystem i vurderingen af ansøgningerne (se mere nedenfor under overskriften “Pointsystem”). De projekter, bestyrelsen ønsker at støtte, videresendes til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som skal træffe endelig afgørelse.
- Behandling i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter skal primært sikre, at projekterne gennemføres indenfor rammerne af LAG programmet, den tilhørende lovgivning og – ikke mindst – LAG´ens egen udviklingsstrategi.
Sammenhæng med udviklingsstrategien:
En af de væsentligste betingelser for, at et projekt er støtteberettiget, er nøje sammenhæng med udviklingsstrategien for LAG´en. Under menupunktet “Om LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern” kan du finde udviklingsstrategien. Det er vigtigt, at dit projekt kan falde ind under strategiens prioriteringer og indsatsområder. Du er som altid velkommen til at kontakte koordinator for at få en vurdering af din projektide i forhold til strategien.
LAG programmet handler om udvikling af landdistrikter:
LAG programmet har til formål at udvikle landdistrikterne, i forhold til forbedrede levevilkår, bosætning, erhverv og andet, som gør landdistrikterne attraktive. Som led i prioriteringen af midlerne har bestyrelsen besluttet, at man derfor som udgangspunkt ikke støtter projekter, som etableres i centerbyerne i de to kommuner – grænsen er ca. 2.000 indbyggere. Kontakt gerne koordinatorerne, hvis du er i tvivl om, hvad det kan betyde for dit projekt.
Pointsystem:
Som noget nyt i LAG programmet for 2014-2020 skal alle ansøgninger vurderes efter et pointsystem. Bestyrelsen skal således foretage prioriteringer af projekterne inden for point systemet, som primært er centralt fastlagt. Alle ansøgninger skal derfor vurderes efter følgende punkter:
-
Projektbeskrivelse.
-
Synlighed.
-
Relevans.
-
Samarbejde.
-
Lokal forankring.
-
Samarbejde.
-
Innovation.
-
Bæredygtighed.
-
Effekter.