Vi har i sidste del af 22 gennemført en større strategiproces, hvor vi har talt med mange forskellige aktører i lokalsamfundet. Vi har talt med foreninger, virksomheder, enkeltpersoner og politikere for at få deres input til, hvordan vi kan udvikle landdistrikterne i vores område.

Dette blev til vores strategi: “Mere kant, kendskab og kærlighed til Vestjylland”, som du kan læse her.

Under vores strategiarbejde blev det klart for os, at vi havde samlet mange gode historier og perspektiver fra de forskellige aktører, som kunne være interessante at dele med andre. Derfor besluttede vi at optage samtalerne og lave dem til en podcast.

Det har været en rigtig god beslutning. Vi har kunnet bruge podcasten som et værktøj til at dele vores arbejde med en bredere målgruppe og skabe mere opmærksomhed om vores indsats. Det har også gjort det muligt for os at nå ud til en yngre målgruppe, som måske ikke ville have været interesseret i at læse vores strategiplan.

Podcasten tager udgangspunkt i en udviklingsdebat, hvor vi har taget inspiration fra radioprogrammet Mads og Monopolet. Vi har valgt at kalde det “Heino og Monopolet” og Heino, én af vores to LAG koordinatorer, præsenterer dilemmaer inden for områderne iværksætteri, erhverv, turisme, bosætning og levevilkår i landdistrikterne.

Debatten foregik på spillestedet 18B i Harboøre og var åben for alle. Vi havde en rigtig god debat, hvor vi fik mange forskellige perspektiver på de dilemmaer, som Heino præsenterede. Det var også en rigtig god mulighed for at skabe mere opmærksomhed om vores arbejde og vise, at vi tager de forskellige perspektiver og inputs alvorligt.

Alt i alt har det været en rigtig god oplevelse at optage samtalerne i vores strategiarbejde og omdanne dem til en podcast. Det har gjort det muligt for os at nå ud til en bredere målgruppe og skabe mere opmærksomhed om vores arbejde. Vi vil helt sikkert fortsætte med at bruge podcasten som et værktøj i vores kommunikationsarbejde og invitere til flere udviklingsdebatter i fremtiden.

Du kan lytte til vores podcast herunder: